Raw Tapas – grönt & gott

Posted on

Denna helg stod ett roligt catering-uppdrag på schemat… Raw Tapas! 6 olika sorter, 10 portioner. Jag spånade, skissade, handlade, lagade och provsmakade. Att göra rå tapas till födelsedagsbjudningar eller fester är verkligen ultimat – gott, fräscht och bra att göra i förväg då det inte krävs uppvärmning. Betyget från kunden var heller inte att klaga på; “Slurp sa det så var allt slut, nästa gång beställer jag dubbelt så mycket!”Otroligt kul!

När det gällde menyn försökte jag att hitta en bra kombination av rätter; något fräscht, något knaprigt, något nötigt. Så här blev resultatet…

DSC_0155Rispappersrullar med koriander & tamaridipp! Fyllda med zucchini, morot, avokado och koriander – toppade med sesamfrön.

DSC_0193Raw tomatgazpacho med jordgubbar & lime! Konstig smakkombo? Inte alls! Smakerna förhöjdes med chili, vitlök och mycket limejuice.

DSC_0261Örtig cashewnötsost! En helt vegansk ostboll baserad på cashewnötter och näringsjäst, rullad i massor av härliga torkade örter.

DSC_0269Raw tacos i salladsblad! En kombination av rawifierade taco-tillbehör… Valnötsfärs, guacamole och salsa på körsbärstomater.

DSC_0252Smakrika fröbollar! Plockvänliga bollar nästan enbart gjorda på frön… Förgyllda med vitlök, kallpressad olivolja och himalayasalt.

DSC_0277Rawkex med sesamkräm & rödbeta! Knapriga och fräscha “snittar” på smakrika rosmarinkex, toppade med groddar och svarta sesamfrön.

DSC_0141Zucchinirullar med macadamiaricotta & groddar! Lyxigt fyllda gröna rullar. Ricottan gjordes på bland annat macadamia och citronjuice.


Bor du i Dalatrakterna och söker grön, hälsosam catering? Kika in på min hemsida A la Nina eller kontakta mig på kontakt@alanina.se.

2 kommentarer

  1. Andrea says:

    Wow så fräscht allt ser ut :)

  2. Emelie says:

    Gud va duktig du är! Det ser fantastiskt gott ut alltihop!

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.