Rigatoni med morotssås & aubergine

Posted on

Med ett paket god pasta i skafferiet har en alltid nära till en snabb, härlig enmanna-lunch. Nu för tiden finns det så många olika sorter att välja på; bland mina favorit finns rårispasta, linspasta och bovetepasta. Och så bönpasta! En påse sojabönsfettuccine eller kikärtsrigatoni finns nästan alltid till hands i mitt kök – med lite grönsaker, frön och en sås står snabbt en välsmakande och mättande rätt på bordet, till exempel denna… ↓ Morötter, aubergine och avokado kan inte bli fel!

Kikärtsrigatoni med morotssås & aubergine
1 portion

1 portion kikärtsrigatoni
3 medelstora morötter
1/2 dl kokosmjölk
1 msk citronsaft
1/2 tsk sambal oelek
1/2 liten aubergine
blandade frön
en nypa chiliflingor
1/2-1 avokado
krämig balsamvinäger
örtsalt, salt, olivolja

Gör så här:

Skala morötterna och dela i mindre bitar. Koka bitarna mjuka med lite örtsalt. Häll av det mesta av vattnet (spara lite) och mixa morotsbitarna med kokosmjölk, en skvätt olivolja, citronsaft och sambal oelek. Smaka av med örtsalt. Skölj och skiva auberginen i 6-8 tunna skivor. Lägg på en skärbräda och salta. Låt stå i 10-15 minuter, torka av eventuellt överflödigt vatten och stek i en stekpanna i rikligt med olivolja. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Hacka avokadon.

Servera pastan med morotssås, aubergine, hackad avokado, blandade frön, balsamvinäger och chiliflingor. Variera med grönsaker, toppings och kryddor efter smak och tycke. Låt det smaka!

Andra goda pastarätter ur arkivet:

2 kommentarer

  1. Lina says:

    Superinspirerande!! Vad är det för kokosmjölk du använder? :)

    1. ninakaufmann says:

      Vad kul att höra! Lite olika, men oftast den på tetra från Santa Maria till mat och till frukost/efterrätt kokosgrädden på tetra från Garant! :)

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.