Rostad färskpotatissallad

Posted on

Potatissallad är ett så underskattat koncept? I alla fall om den serveras så här, med potatisen rostad så att den är krispig utanpå och mjuk inuti. Och med rikligt med olivolja, med smulad tofu, chili, avokado och ljuvlig tahinidressing. Blir inte så mycket bättre. Testa denna ljuvliga rätt innan sommaren är över… ↓

Rostad färskpotatissallad med tofu, persilja & tahinidressing
2-4 portioner

8-10 färskpotatisar
200 g naturell tofu
1 dl solroskärnor
(2 msk näringsjäst)
olivolja & tamarisoja
örtsalt/kryddor
torkade chiliflingor
en knippe färsk persilja
några blad romansallad
1-2 mogna avokados

tahinidressing:
1 dl kokosmjölk
2 msk tahini
1 msk balsamvinäger
1 vitlöksklyfta, riven
en skvätt citronjuice
örtsalt efter smak

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C. Skölj potatisen och skär i mindre bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och smula över tofun. Vänd potatis, tofu och solrosfrön i olivolja, en skvätt soja, örtsalt, torkade örtkryddor, en nypa chiliflingor och eventuell näringsjäst. Rosta i ugnen i 20-25 minuter, tills potatisen är igenom och tofun fått färg. Blanda ihop ingredienserna till dressingen i en bunke, tillsätt grovhackad persilja och allt från plåten och vänd runt. Servera gärna med krispig romansallad, skivad avokado och chiliflingor!

Andra fräscha sommarsallader:

Hur serverar ni helst färskpotatisen?

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.