Saffranssnurror med mandel

Posted on

Glad Lucia! Efter gårdagens långa konsertdag har jag idag njutit av en mer eller mindre ledig söndag. Efter en mysig tredje advents-frukost tog vi en långpromenad runt sjöarna och njöt av det vackra vintervädret. Dagens projekt har därefter främst varit plugg; en tiosidig uppsats kom till innan middagen. Däremellan har jag lyssnat på julmusik och bakat lussefika… Saffranssnurror med mandelfyllning och hackad mandel mumsade vi på när det började mörkna ute. Receptet liknar förra årets, men fick denna gång istället för dadelfyllning både topping och fyllning av mandlar! Mums!

DSC_0238Dessa lussebullar är:

– Glutenfria
– Veganska
– Fria från raffinerat socker
– Rika på näring
– Rika på bra fetter
– Rika på smak!

DSC_0191Saffranssnurror med mandel
cirka 6-8 små

1 dl mandelmjöl
1 dl bovetemjöl
1,5 tsk torrjäst
1 paket saffran
1,5 msk kokossocker
1/2 msk fiberhusk
en nypa himalaysalt
1 stor sked kokosolja
1 dl mandelmjölk

mandelsmör, mandlar & mandelmjölk

DSC_0210Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält kokosoljan i en liten kastrull och blanda med mandelmjölken till fingertemperatur. Blanda med de torra ingredienserna till en deg som lossar från bunkens kanter. Om degen är för fuktig, tillsätt lite mer mandelmjöl. Låt degen jäsa under bakduk i ungefär en timme. Sätt ugnen på 200° och kavla ut degen till en avlång rektangel på en plan yta. Bre ett tunt lager mandelsmör på den utkavlade saffransdegen och skär den sedan i 6-8 remsor. Snurra remsorna och rulla ihop dem till bullar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med mandelmjölk och strö över hackade mandlar. Grädda i ungen i ungefär 10 minuter, tills bullarna börjat få färg. Servera dem gärna varma. Njut!

DSC_0225

 

  • Dela

1 kommentarer

  1. Mari says:

    Dom ser riktigt goda ut =)

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.