San Sebastián I

Posted on

För två veckor sedan var jag fortfarande i Baskien, norra Spanien. Det som tog mig dit var årets upplaga av Global Forum for Modern Direct Democracy, den internationella konferensen för direktdemokrati, där jag förra året var med i Tunis. Jag deltog vid workshops och debatter, fick många idéer och tankeställare, fick diskutera och träffa intressanta människor. Utöver det så hann jag dock såklart också uppleva Baskien och regionens unika, autentiska stämning!

Konferensen var i San Sebastián, en otroligt vacker stad vid havet där en kunde jogga längs strandpromenaden i nattljus om kvällarna och höra vågor slå mot klipporna om morgnarna. Dagarna innan konferensen åkte vi dessutom på en pre-tour runt i omgivningarna; vi besökte en vingård, åkte genom bergiga landskap och fick se flera fina städer. Baskien känns väldigt underskattat; det är inte många europeiska turister som verkar ha upptäckt pärlor som San Sebastián… Jag kommer dock definitivt att återvända. Inte minst för de vackra morgnarna, vinet, atmosfären och de stämningsfulla kvällarna! Låt mig sammanfatta med några bilder…

dsc_0002Vi landade i regionshuvudstaden Bilbao på en lördag, efter mellanlandning i Paris. En kväll och en morgon spenderades i en stad med god mat och spännande, konstfull arkitektur innan vi på söndagen tog tåget vidare…

dsc_0174dsc_0147dsc_0093dsc_0092I San Sebastián hyrde vi ett modern litet hus med tre våningar, hela familjen. En himla bra grej. Vi hade både tvättmaskin och ett välutrustat kök och kände oss riktigt hemma.

dsc_0024_2Dessutom kunde vi jobba emellanåt…

dsc_0082dsc_0073…och bjuda in vänner på vin och tapas! Detta var på söndagskvällen.

dsc_0194dsc_0198dsc_0219Första morgonen, måndagen den fjortonde, innebar möten och presskonferens.

dsc_0177dsc_0343…följt av starten på den pre-forum-tour som tog oss bland annat upp i bergen på måndagen…

dsc_0609dsc_0632dsc_0656dsc_0650…och på tisdagen till den fantastiskt fina vingården i La Rioja-regionen! Vi fick se hur den stora med kvalitativa produktionen gick till och fick såklart även smaka. Drömmen för en vinentusiast som mig.

dsc_0543dsc_0528dsc_0519dsc_0537dsc_0510Vin hade vi dock även druckit tidigare på dagen, innan vi färdades mot La Rioja-druvorna… Till lunch serverades vi femrätters på en restaurangskola i närheten av Vitoria. Jag och syster serverades en ljuvlig veganmeny som de fixade helt spontant. Eloge!

dsc_0403dsc_0417dsc_0437Vitoria är Baskiens äldsta stad. Vi välkomnades på förmiddagen av borgmästaren och såg oss omkring i de medeltida kvarteren, innan vi besökte ett par organisationer.

dsc_0369dsc_0373När vi kom tillbaka sent på tisdagskvällen efter en intressant, vacker och god dag var det fullmåne och det glittrande tidvattnet hade stigit. Den där kvällspromenaden längs vattnet vi fick varje kväll från San Sebastiáns centrum till området där vi bodde kan jag sakna!

dsc_0184_2Det var söndagen, måndagen och tisdagen i komprimerad version. To be continued!

dsc_0132

  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.