Sega jordnötskakor

Posted on

Dessa kakor är cirka de enklaste du kan göra. Och några av de godaste, helt klart. Gillar du jordnötssmör så måste du testa dessa! Sega, smakrika och alldeles ljuvliga…

Sega jordnötskakor
12-15 stycken

8 torkade dadlar
0,75 dl jordnötssmör
1/2 dl mandelmjöl
en skvätt växtmjölk
en nypa vaniljpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C. Kärna ur dadlarna och lägg i en matberedare. Tillsätt jordnötssmör, mandelmjöl och vaniljpulver. Mixa till en smulig massa. Tillsätt växtmjölk och mixa tills massan blir jämn och sitter ihop; anpassa mängden nötsmör och mandelmjöl tills du har en bra konsistens. Smaka av med lite agavesirap och havssalt om du tycker att det behövs. Forma till små kakor och tryck till med en gaffel på varje kaka. Grädda i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna innan du smakar! Förvara i en glasburk i skafferiet.

Andra härliga kakor ur arkivet: 

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.