Semmel-pannkakor med superfoods

Posted on

Idag är det både pannkaksdagen och fettisdagen! Vad passar då bättre än en brunch som kombinerar dem båda; semmelpannkakor? Tillsammans med en stor kopp kaffe var det för mig en bra start på dagen, trots omständigheterna. Resten av dagen har kanske inte varit den mest lysande i mitt liv. Under eftermiddagen har en så hopplös känsla fångat mig… Jag är helt enkelt oerhört trött på att knappt kunna göra något på grund av min stukade fot. Jag känner mig hjälplös. Att kunna gå är så essentiellt i vardagen – att be om hjälp varje gång en ska ha något är tusen gånger mer krävande än att hämta det själv. När min stackars högerfot äntligen mår bra igen så ska jag vara tacksam för att den bär mig genom livet. Det är ingen självklarhet!

DSC_0417Trots mitt skick så hade jag cateringuppdrag som behövde uträttas idag, så hoppandes på kryckor antog jag utmaningen att handla. En intressant upplevelse, minst sagt! Jag ställde varukorgen i ett hörn och för varje sak jag skulle hämta hoppade jag på mina kryckor, lade ner den i korgen och hoppade iväg igen. När jag skulle till kassan sköt jag korgen en bit i tagen, hoppade efter och sköt den en bit igen. Det intressanta var att ingen i hela butiken hjälpte mig. Jag kämpade som en galning, men  inte ens när jag tappade mandelmjölken i golvet erbjöd sig något att ta upp den åt mig, trots att det fanns många människor runt om mig… Nåväl, människor är väl upptagna med sitt, men jag tyckte ändå att det var ett intressant fenomen!

Men nu ska jag sluta tycka synd om mig själv, jag lovar! Här har ni istället receptet på dagens härliga brunchpannkakor:

DSC_0451Semmel-pannkakor med superfoods
1 portion

1 dl bovetemjöl
1 tsk kardemumma
1 msk fiberhusk
en nypa salt
2 små ägg
1,5 mandelmjölk

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser i en skål, knäck i ägg och vispa ihop med mandelmjölken. Låt svälla ett par minuter. Värm på lite kokosolja i en stekpanna och stek smeten till två pannkakor på medelhög värme. Mixa mandelspån, banan och kokosmjölk i en matberedare eller mixer. Varva pannkakorna med chia-gélé och mandelkräm, servera med skivad banan, mandelspån och superfoods så som bipollen & gojibär! Njut.

Chia-gélé: Blanda ihop 1 msk chiafrön med 2-3 msk kallt vatten i en skål. Söta eventuellt med lite agavesirap eller honung.
Mandelkräm: 
Mixa 0,5-1 dl mandelspån med 1/2 banan och 2 msk kokosmjölk i en matberedare eller mixer till en jämn kräm.

DSC_0500Har ni ätit semlor idag? Annars är det väl hög dags att prova mitt veganska & glutenfria semmel-recept!

DSC_0449

  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.