Sensommarmiddag

Posted on

I torsdags kväll kom Jonna och Julia på middag! Så mysigt. Att jag älskar middagsbesök har ni nog inte lyckats undgå om ni följt mig ett tag…

Det var en sval augustikväll. Fönstren fick stå öppna och släppa in det sista av sommaren i köket medan vi åt förrätt och drack äppeljuice på äpplen från trädgården med tonic och lime.
Till förrätt serverades dessa små munsbitar! Surdegsknäcke med havrefraiche, tunna skivor nektarin, halloumi, chiliflakes, timjan, balsamvinäger och friterad salvia.

Så här gör du “friterad” salvia → Sätt ugnen på 150°C, lägg salviablad på en plåt med bakplåtspapper och vänd runt i rikligt med god olivolja. Ställ in i ugnen i 5-10 minuter, akta så att salvia inte bränns. Tag ut och strö över rikligt med flingsalt. Låt bladen rinna av på en servett eller hushållspapper.

Till huvudrätt hade jag rostat blå och vit sötpotatis (!) som serverades med belugalinser, majspanerad tofu, bladspenat, havrefraiche, örter, två sorters sesamfrön och ruccolaolja.

Ruccolaoljan gör du så här → Mixa en rejäl näve ruccola med 1 dl olivolja, 2 msk citronsaft, 1/2 tsk örtsalt och 1 msk agavesirap. Späd eventuellt med lite mer olja. Förvara i kylskåp – passar till det mesta!

Vi åt, pratade, förflyttade oss från bordet till sofforna, drack te, gjorde massagetåg, satte på musik, stängde av musik, satte på musik igen och stod i brygga på vardagsrumsgolvet. En ultimat torsdagskväll. 

 

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.