Snöiga marsmorgnar

Posted on

När väckarklockan ringer vid sextiden börjar det redan ljusna utanför fönstret. När jag kliver ut i snön med frusna tår i opraktiska tofflor för att hämta tidningarna är gatlyktorna redan släckta. Det är fint med vår. Även om det bara snöar och snöar en dag som denna gör ljuset ändå en enorm skillnad. Lyfter. Motiverar. Jag hör fortfarande knappt med ena örat och har känt mig allmänt energilös idag, men den där avsaknaden av energi är trots allt inte så djupgående. Den sträcker sig inte alls ut i hörnen och kanterna av min kropp, utan kretsar bara omkring i huvudet en stund. Jag vet ju, att imorgon är nog en bättre dag. För ännu en snöig marsmorgon väntar. Och snöiga marsmorgnar är inte alls så betungande som iskalla januarimorgnar. De ger energi.

Har ni inte provat detta så måste ni: Tofu på macka! Så himla gott och smidigt och mättande. Det bästa växtalternativet till ost. Jag steker den lätt i kokosolja och äter den helst på havre- & solrosknäcke (älskar detta knäckebröd, nytt i butik) med mosad avokado, örtsalt och za’atar.

Acaibowl med mullbär och mandelsmör
1 portion

100 g fryst acaipuré 
1 medelstor banan
1 msk agavesirap
1/2 dl växtmjölk

en stor sked mandelsmör
god müsli/granola
torkade mullbär

Gör så här:

Häll hett vatten över paketet med acaipuré i några sekunder, så att det mjuknar lätt. Klipp upp och mixa med halva bananen, agavesirap och växtmjölk. Häll upp i en skål och toppa med andra halvan av bananen, mandelsmör, müsli/granola och mullbär. Servera direkt & njut!

Vad äter ni till frukost idag?

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.