Solrosbollar med bönpasta

Posted on

Tjugonde december. Dagarna innan jul går snabbt… I skrivande stund har jag julmusik på, levande ljus tända och julklappar utspridda över golvet tillsammans med snören, papper och tejpbitar. Idag har jag för övrigt gått en långpromenad med familjen (i en inte speciellt vintrig miljö), kokat kola (ni får recept snart, så god!) och skrivit julkort. Till lunch skapade jag även en ny härlig matig boll på solroskärnor… Helt klart en ny favorit!

DSC_0198Frasiga solrosbollar
15 stycken

150 g rostade solroskärnor
1-2 msk olivolja + till stekning
örtsalt eller annan kryddning
1/2 gullök + 1 vitlöksklyfta

Gör så här:

Lägg solroskärnorna samt olivolja i en matberedare och kör i några minuter, tills solroskärnorna börjat bilda en mjuk massa. Skrapa ner från kanterna ibland. Skala vitlök och hacka lök. Tillsätt till solroskärnorna, krydda med örtsalt och mixa lite till. Forma till små bollar, rulla i solroskärnor och stek i olivolja på medelhög temperatur tills de är frasiga. Passar utmärkt till pasta och sallad eller som veganskt alternativ till köttbullar på julbordet!

DSC_0209Jag serverade mina solrosbollar med sojabönsfettuccine i tomatsås (passerade tomater + örter), färsk bladspenat, avokado och hampafrön.

DSC_0202

  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.