Sötpotatis med sesamlax & zucchinisallad

Posted on

Rostad sötpotatis och lax, en kombination som aldrig kan gå fel! Här använde jag smidiga laxbitar som jag vände i sesamfrön och sedan serverade med en fräsch zucchini- & koriander-sallad. Ljuvlig middagsmat som passar lika bra en helt vanlig måndagskväll som till fredagsmyset. Så gott!

DSC_0201

Rostad sötpotatis: Skala och skölj sötpotatis. Skär i klyftor och vänd i olja + örtsalt. Rosta i en 200° varm ugn i ungefär 20 minuter. Sesamlax: Låt en påse laxbitar tina och vänd först i olivolja och sedan i skalade sesamfrön + örtsalt. Ställ in i ugnen tillsammans med sötpotatisen i en separat form. Mal gärna över lite färsk svartpeppar och himalayasalt över sötpotatis och lax innan du ställer in i ugnen. För ännu mer smak; strö över lite chilipeppar!

DSC_0187

Zucchini- & koriander-sallad: Hyvla zucchini mycket tunt, gärna med hjälp av en grönsaksmandolin. Hacka koriander och blanda med zucchinin. Pressa över en halv citron och blanda med lite olivolja. Servera med torkade gojibär, rostade pistaschnötter och avokadohalvor! Smaklig måltid!

DSC_0179

  • Dela

1 kommentarer

  1. Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula ★ says:

    Åh! Det där måste jag testa :). Ser hur gott ut som helst :).

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.