Spenatpolenta med vitlök & citron

Posted on

Köksrensarmiddag! En lyxig en! Lite vegansk ostsås från kylen, spenat från frysen och överbliven polenta från skafferiet blev denna gröna, smakrika måltid. Tre små tomater hade jag också. Och en sked hummus. Polentan går bra att frysa in och göra matlådor av. Servera med de tillbehör du har hemma. Mycket gott!

Spenatpolenta med vitlök & citron
3-4 portioner

4 dl vatten
1 msk grönsaksbuljong
2 dl fryst spenat
2 dl polenta (majsgryn)
1 dl vegansk ostsås

Gör så här:

Koka upp vatten och buljong. Blanda i den frysta spenaten tills den tinat, sänk värmen till medelhög värme och tillsätt polentan. Låt puttra under vispning tills polentan tjocknat. Rör ner vegansk ostsås och smaka av med örtsalt. Ostsåsen innehåller både vitlök och citron, men smakar polentan för lite, tillsätt lite extra.


Servera förslagsvis med hummus, småtomater, rostade pinjenötter, svarta sesamfrön och olivolja.

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.