Visit Homepage
Skip to content

Tio somriga middagstips

Hej onsdag! Tryter matinspirationen för första augustiveckan? Här har ni tio somriga (och växtbaserade) favoriter ur arkivet. Klicka på bilderna för att komma direkt till respektive inlägg och recept…

Låt oss börja med en minst sagt välsmakande förrätt! Råstekt kålrabbi med krispig avokado, ruccola, havrefraiche, picklad rödlök, rostade pumpakärnor, timjan, blåbär och salta kokoschips yes please!

Sen kanske det passar att fortsätta med en enkel (och supergod!) blomkålssoppa? Kan inte bli fel.

Vietnamesiska vårrullar kallas även sommarrullar, har jag hört. Rimligtvis. Passar utmärkt soliga dagar.

Färggrann pastalyx med kikärtsrigatoni med mortossås, aubergine, frön, avokado och chiliflingor.

Tzay-skålar som passar perfekt när en vill hålla maten i ena handen och boken i den andra. Eller så.

Denna grönkålssallad med sötpotatis, pistaschnötter och linser är g-u-d-o-m-l-i-g. Och enkel dessutom.

Två dippsåser på silkestofu! Perfekta till all möjlig sommarmat – till grillat, rotfrukter, i wraps…
Korv med mos, någon? Här har 2.o-varianten med korv på morot (!), picklad zucchini och krispstekt lök.

Sparris hör ju sommaren till! Här med sötpotatisfalafel, vegansk ostsås och persilja.

Egengjord ajvar = så gott! Speciellt med sesampanerad avokado, färsk timjan och sötsyrlig quinoasallad.


Vad lagar ni helst i augusti? Inspirera mig!


 

 

Kommentera gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *