Torsdag & chokladbollsglass

Posted on

Klockan elva minuter över sju en torsdag. Jag har haft mycket i huvudet den senaste veckan. Mycket runtomkring mig. Mycket att göra. Mycket tankar. / Imorgon är det fredag. Jag åker till Stockholm igen. Springer lopp på lördagen och assisterar därefter mammas yogakurs. Åker till Uppsala för att krama syster och kolla på Eurovision. Tar morgontåget hem igen på söndagen.

Med andra ord tar jag en liten paus från mitt välfyllda huvud i helgen. Vi får se hur bra de går. Tankar följer ju med oavsett om en befinner sig hemma eller i ett löparspår på Kungsholmen. Vad gäller loppet har jag för övrigt inte tränat speciellt mycket alls, men ser fram emot att delta. Den här gången skalar jag bort all prestation och satsar på nöje. För vad är livet om det inte är roligt? Vad är tio kilometer snabba steg om de inte skänker leenden och glädjerus?

Hur som haver ska jag nog gå och handla middag nu. Klockan har hunnit bli nitton tjugosju. Sedan ska vi vira in oss i filtar och kolla på två avsnitt av Sveriges yngsta mästerkock. Det gör gott, både för frusna tår och förvirrade sinnen. Och det gör gott att lämna måsten en stund.

Idag var det tydligen chokladbollens dag. Jag går ju efter mottot att ingen anledning till att äta choklad är en dålig anledning, så jag gjorde mig denna chokladbollsglass till mellanmål… ↓

Chokladbollsbananglass
1 stor portion eller 2 mindre

2 bananer, frysta i slantar
1/2 dl mandelmjölk
1-2 msk kakao
1 msk jordnötssmör
(2 msk proteinpulver)
en nypa flingsalt
1 msk riven kokos
1 msk havregryn

Gör så här:

Låt bananslantarna tina en aning och mixa sedan med mandelmjölken till en krämig glass, enklast går det i matberedare. Tillsätt kakao, jordnötssmör, proteinpulver och havssalt. Mixa igen. Avsluta med att röra ner kokos och havregryn. Servera direkt! Toppa gärna med nötter.

Så. Gott. Har ni bakat/ätit chokladbollar idag? Annars rekommenderar jag dessa eller dessa.

Ha en fin torsdagskväll!

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.