Tre dagar i Paris + cafétips

Posted on

För lite mer än två veckor sedan var jag ju i Paris men min fina mor. Det måste vi ju kika närmare på, non? Vi möttes på tågstationen måndag den sjätte november. Jag kom med tåg från Schweiz, hon med flyget från Sverige. Nära Montmartre hade vi hyrt en liten Airbnb-lägenhet med bäddsoffa och konstiga tavlor…

Vår första hela dag var alldeles solig och fin, om än bitande kall.


Vi åt frukost på härliga lilla Ob-La-Di, ett café som en av mammas gamla elever var med och startade och som klassas som ett av stadens hippaste (av t.ex. Vouge). Tips!

En av anledningarna till att det är så populär är utan tvekan golvet. Instagramvänligt much!

Jag beställde ljuvlig matcha-granola med krämig yoghurt och färska bär.

Mamma åt avokadomacka med chimichurri och granatäppelkärnor mm-hm.

Så här glad var hon efter denna smakliga start på dagen!

Ob-La-Di ligger på 54 Rue de Saintonge. Bara några minuter bort, på 3 Rue Neuve Popincourt, ligger Café Oberkampf som också är ett starkt tips! Bägge ställen är perfekta för frukost, fika eller lätt lunch.

Vi promenerade omkring i kvarteren och tog sedan metron till Louvren och Jardin des Tuileries, satt i solen och tittade på tjattrande änder och fortsatte sedan mot Champs-Élysées…

När eftermiddagen kom och solen sakta började gå ner hade vi hittat till denna klassiska vy!


Det var en så fin eftermiddag, och många år sedan vi såg Paris från ovan sist, så vi beslöt oss för att turista hela vägen och ta oss upp i tornet…


Medan solen gick ner och strödde guld över hustaken vandrade vi upp för ståltrapporna.

När vi nått toppen var det alldeles mörkt. Magiskt!

Följande morgon åt vi frukost på detta fullkomligt fantastiska ställe, Wild & The Moon! 

Vi ville testa ALLT! Kan meddela att vi stannade och jobbade halva dagen för att hinna testa så mycket som möjligt… Och kom tillbaka morgonen därpå… Wild & The Moon finns på flera ställen och de expanderar för fullt; utbudet består av mängder av naturliga, färggranna saker att äta och dricka – till frukost, fika, lunch och middag. Om kvällarna kan en få gott mikrobryggeriöl till superfoodsalladen om en vill.

Vi åt himmelsk gröt.

Testade flera olika juicer.

Och värmde oss med smakrik dhal till lunch.

Ett supertips om ni åker till Paris och vill äta gott, näringsrikt och spännande. Bananbrödet med vallmosås som ni ser ovan till vänster var out of this world! Stället vi besökte hittar ni i på 55 Rue Charlot.

Vi hann under vårt besök i staden även promenera upp för alla trappor vid Sacre Coeur, äta på en vegansk fine dining-restaurang, massera varandras fötter, prata länge, dricka te, frysa om fingrarna, spana på stilfulla parispersoner, ta bilder i fotoautomat och gå vilse. Så så mysigt.

Sann guldkant på november månad! Tack för den!

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.