Tre sorters rawgodis

Posted on

Vem vill inte alltid ha en redig låda rawfoodgodis tillgänglig i kylen? Efter helgens catering blev det en hel del lyxigt råfika över = en veckoranson av godsaker till mig och familjen! Här är tre enkla favorit-godbitar som passar perfekt när energin tryter eller om en är sugen på något litet. Till mellanmål, som efter maten-pralin, till vinterutflykten, innan träningen, som lördagsgodis…

Eftersom rawgodiset gjordes i stor skala har jag inga exakta anvisningar vad gäller mängder på ingredienserna, men satsar du på att mixa dem till en formbar konsistens i en matberedare kan inte mycket gå fel! Blir degen för torr, tillsätt lite vatten. Blir degen för fuktig, tillsätt mer nötter.

Råbollar med choklad och kokos gjorda på mandelmjöl, riven kokos, färska urkärnade dadlar, agavesirap, kakao av god kvalitet, havssalt och kokosolja. Rullade i riven kokos.

Lakritskakor med citron & pumpakärnor gjorda på malda valnötter, pumpakärnor, färska urkärnade dadlar, kokosolja, lakritspulver, citronskal, citronsaft, agavesirap och havssalt.

Råbollar med spirulina och sesamfrön gjorda på mandelmjöl, färska urkärnade dadlar, kokosolja, spirulinapulver, havssalt, agavesirap och vaniljpulver. Rullade i sesamfrön.

Det är bara att mixa, forma och njuta! Bäst smakar kakorna och bollarna kylda. De går även utmärkta att förvara i frysen för längre hållbarhet och sedan ta upp en stund innan servering.

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.