Vårsol och frukostskål

Posted on

Hej vänner! Klockan är 18.13 och det är fortfarande ljust ute. Är det vår nu? Jag tror det.

Idag började nya delkursen. 1800-talslitteratur hela april ut. Ofantligt mycket läsning, men framför allt såklart väldigt rolig läsning. Jag ser något otroligt fram emot litteraturvetenskapskursens andra halva; inte bara själva studierna, utan allt runt om. Terminen har hittills varit bra på många sätt och vis, men när våren åter kommer till staden känns det som om en existens en glömde fanns möjliggörs. Som om en under vintern bara levt till femtio procent, men allt eftersom dagarna blir längre och ljusare och varmare sakta närmar sig hundra igen.

Snart kan en cykla utan vantar. Äta falafel på en trottoarkant utan att frysa. Känna solen värma ansiktet när en är påväg till ett tidigt morgonseminarium. Dansa en hel natt och bege sig hemåt först när himlen börjar ljusna. Ha picknick. Springa i skogen. Gömma vinterkappan längst in i garderoben. Inte än, men snart snart. 

Sex riktiga klassiker som vi ska läsa i kursen kom på posten idag. Först ut är Mary Shelleys Frankenstein som jag planerar att plöja på resan imorgon. Jag ska till Berlin en sväng. Ett himla fint vardagsavbrott.

Dagens frukostskål! Tipsar starkt om att dela en banan på längden och steka i kokosolja, kanel och agavesirap. Blir synnerligen gott kan jag lova. Här serverade jag den bananen med sojayoghurt, blåbärschiasylt, hackade nötter och müsli från bästa MyMuesli. Om ni beställer från sidan får ni just nu 6 smakprover på köpet om ni läser min blogg! Hur trevligt? Klicka här för att ta del av erbjudandet ♡

Hoppas ni har en förträfflig vecka i vårsolen!

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.