Veckan i Schweiz

Posted on

Igår snöade det i Dalarna. Idag visar termometern knappt fem grader. För lite mer än en vecka sedan befann jag mig fortfarande i ett vårigt Schweiz, där träden blommade och en kunde äta glass i solen. Låt oss färdas tillbaka en vecka och kika på hur det såg ut genom kameralinsen:

Största delen av tiden spenderade jag i Basel, en stad som för mig är som ett andra hem.

Jag passade på att laga många färgglada middagar i farmors kök. Och att dricka vin, såklart.

På måndagen hänge jag med pappa på stan en förmiddag. Vi åt den lilla båten över floden och åt lunch på en grönskande bakgård. Det var soligt och varmt och spirande vår i luften.

En rejäl stund (och ganska rejält med cash) spenderades på favoritbutiken.

Jag och farmor hjälpte även en bortsprungen katt att hitta hem :’) På måndagskvällen gick vi på konsert och på tisdagsförmiddagen åkte vi ut till tyska gränsen och gick på Monet-utställning.

Till kvällen åt vi blomkålspuré, rökt tofu och sallad med granatäpple. Och pratade evigt.

På onsdagen åkte jag till Bern för att träffa min kusin som numera pluggar där!

Bern var lite kyligare, men vi promenerade omkring och drack te, så det var ok.

Sen åt vi orimligt dyr vegetarisk buffé till lunch. Gott var det dock.

På eftermiddagen kikade vi på studieplatserna där min kusin pluggar skrivande och passade på att smyga runt bland konststudenternas öppna ateljéer i en fascinerande lagerlokals-byggnad.

På torsdagen var jag åter i Basel. Jag och farmor promenerade genom små gränder…

Och handlade på marknaden.

Vi köpte ramslök och krispigt färska rädisor till middagen. Observera även burken vi lade det nybakta fröknäcket i! En gammal pepparkaksburk i plåt som vi gav farmor för länge sedan.

Investerade även i en champagne-macaron med guld på vem är jag ens. Ville mest vara rolig och bekräfta alla stereotypiska bilder som finns av att allt schweiziskt är guld… Hehe.

Jag lagade detta till middag på torsdagen! Rotfrukter med ramslöks-cashew-pesto, kikärtor, spenat och fetaost. Sallad med färska groddar, rädisor, sesamfrön och citrondressing.

Pappa kom tillbaka till Basel också! Och så hade vi en mysig sista kväll alla tre.

Farmor ♥

Det blev fredag och den sista morgonen i Schweiz.

Jag och farmor bestämde oss för att gå på matmarknad innan jag skulle till tåget.
Vi åt fantastiskt välsmakande grön lunch! Vet inte riktigt exakt vad det var, men det var gott.

Och sen var det dags att åka hem.

Säga hejdå till kaffe på fönsterkarmen.

Säga hejdå till blomstrande träd, solsken och sommargrönt gräs.

Och framför allt säga hejdå till denna ↑ Så klok, kärleksfull och rolig.

Det är alltid lite tufft att ta farväl. Men upplyftande att veta att jag snart kommer tillbaka.

Tack för denna gång! Åter till ett kyligt Sverige. Våren kommer väl så småningom.

  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.