Veckan som varit

Posted on

Andra feburariveckan kom och gick och nu är det plötsligt söndag. Egentligen borde rimligtvis en lugn dag som denna tillägnas tentaplugg, men fullt rimlig har en ju inte alltid lust att vara. Denna förmiddag har jag istället prioriterat att äta en drömmig grötfrukost, läsa kulturdelen noga, facetime:a med mamma och pappa, tvätta, göra mitt första videoklipp till portalen jag snart är en del av (berättar mer inom kort!), fila naglarna och gå ut med sopor. Nu ska jag strax möte upp en vän för att handla och laga lunch tillsammans, till kvällen kommer andra vänner över. Om det blir mycket gjort i pluggväg idag? Antagligen inte.

Jag har kursens första tenta på fredag. Än finns det gott om tid för repetition, läsning och eftertanke.

Jag har haft en så himla fin vecka. Efter onsdagsseminariet tog jag tåget till Dalarna. Vinterlandskapet utanför fönstret var sanslöst vackert, luften på perrongen bitande kall.

Jag stannade bara en natt i min gamla hemstad, men hann såväl semmelfika med Karolina som hälsa på Julia och Klas i deras nya (gemensamma!) lägenhet. Jag spatserade även förbi mitt uppväxthem för första gången sedan flytten. Märkligt men mysigt.

På torsdagen åkte jag vidare till Arboga. Fixade med post, rostade sötpotatis, vek handdukar och åt frukost i vintersol framför nyhetsmorgon…

…ingen dum fredagsfrukost inte! Rostat rågbröd med PåMackan och varm tomatröra (hackade tomater, vitlök, chili, örtsalt och olivolja som fick puttra länge), blåbärsgröt med dadelsirap, kokos och skummad havremjölk.

Fredag eftermiddag åkte jag hem till Uppsala igen. Jag ägnade kvällen åt att äta pasta, dricka vin och sätta upp kluster av bilder på väggarna i mitt rum.

Två tallrikar från i lördags ↴

  • Hallon- & grapesmoothie toppad med kanelrostade havregryn, chiapudding, kokos och dadelsirap.
  • Lunchtallrik med gulärtfalafel, stuvad spenat/gröna ärtor, körsbärstomater och rostade frön.

Hoppas ni har en fenomenal söndag!

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.