Vegansk äppelpajs-shake

Posted on

Det är onsdag eftermiddag mitt i en intensiv vecka. Från och till frågar jag mig själv vad jag egentligen håller på med. Ena stunden är jag lärarvikarie i tyska, andra stunden håller jag två yogapass i sträck som jag aldrig instruerat i förut. Däremellan väntar en oändlig lång plugglista som jag efter hand försöker bocka av. Puh. En sak i taget, försöker jag intala mig själv. En sak i taget. Och nu undrar ni säkert hur jag mitt i allt detta hinner blogga om en vegansk äppelsmoothie… Svaret är: det gör jag inte. Och det är just därför jag gör det. Pauser från plugg och spring är för mig nästan det mest centrala för att orka med stressiga veckor som denna. Speciellt om pausen innefattar en kall, god och näringsrik äppelpajs-shake:

dsc_0037Vegansk äppelpajs-shake
2-3 portioner

3 dl frysta äppeljuice-bitar
1 liten banan
2 mjuka dadlar
1-2 msk malda mandlar
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk ingefära
3-4 dl Alpro kokosdryck
(1 msk baobab-pulver)
(2 msk vegetabiliskt proteinpulver)

Mixa. Servera. Njut!

dsc_0005De frysta äppeljuice-bitarna gjorde jag genom att safta äpplen från trädgården i en råsaftscentrifug och sedan frysa in i isbits-påsar. Ett perfekt sätt att ta vara på äpplen. Äppelisbitarna går bra att mixa i smoothies och juicer, men passar även utmärkt i kalla drinkar eller för att förgylla ett glas vatten!

dsc_0014Variera drycken genom att byta ut kokosdryck mot annan växtmjölk, eller krydda med andra passande smaksättare så som kakao eller lucuma. Baobab och vegetabiliskt proteinpulver ger drycken en extra näringsboost, men receptet funkar lika bra utan. Toppa gärna med hampafrön och färsk basilika!

dsc_0019

  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.