Vegansk färs på bondbönor

Posted on

Jag älskar när det dyker upp nya, smarta växtbaserade köttalternativ på marknaden! Nu för tiden gör det ju det var och varannan dag, men vissa är självfallet bättre än andra. I färsväg (till tacos, pasta, grytor) brukar jag framför allt använda mig av sojafärs, pulled oats eller egengjord färs på valnötter eller linser, men nu har jag en ny favorit: bondbönefärs! Denna produkt är ganska ny, kommer från finska FavaMill och finns ännu inte i supermånga svenska matbutiker, men hittar ni den så måste ni prova! Färsen smakar jättebra och har en fantastisk konsistens. Passar utmärkt till en enkel färssås ↴

Pasta med bondbönefärssås
sås till 2-4 portioner

1 gullök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1/2 röd paprika
1 paket bondbönefärs
olivolja, tamari-soja
1 burk krossade tomater
1 dl kokosmjölk
1 buljongtärning
1 msk citronsaft
2 tsk örtkryddor
salt och peppar

Gör så här:

Skala och hacka gullök och vitlök. Skär morötter och paprika i små bitar. Fräs i olivolja under omrörning några minuter. Tillsätt bondbönefärs och en skvätt soja. Låt fräsa ytterligare en stund och tillsätt sedan krossade tomater, kokosmjölk, smulad buljongtärning, citronsaft och örtkryddor (t.ex. basilika och timjan). Låt puttra i 10-15 minuter på medelhög värme. Smaka av med salt och peppar.

Servera med valfri pasta, ruccola, rostade cashewnötter, sesamfrön och extra olivolja. Bon appétit!

Inlägget innehåller sponsrade produkter, men ord och åsikter är mina.

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.