Vegansk parmesan

Posted on

Vegansk parmesan?! Ja, ni läste rätt! Att göra egen växtbaserad “riven ost” att ha strö över pastan, risotton eller grytan är hur enkelt som helst. De två huvudingredienserna är näringsjäst (b-jäst) och cashewnötter. Näringsjäst har i sig en ostig umami-smak, men tillsammans med cashewnötter och en hint av vitlök blir det något extra…

Vegansk parmesan

2 dl naturella cashewnötter
1 dl näringsjäst
1/2 tsk vitlökspulver
en nypa örtsalt
lite svarpeppar

Gör så här:

Lägg allt i en mixer eller matberedare. Mixa till ett smul och smaka av med örtsalt. Förvara i en glasburk i kylskåpet, håller cirka hur länge som helst. Vill du ha en mildare “ost”? Skippa vitlök, örtsalt och peppar.

Här serverade jag cashewparmesanen med en ljuvlig kikärts- & grönsakspasta. Mm-hm. 

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.