Veganska bananpannkakor

Posted on

Efter några riktigt intensiva veckor kändes det som om jag i lördags för första gången kunde pusta ut lite igen. Det stora cateringuppdraget var levererat. Skolan var slut. Dagen började med pannkaksfrukost och vid tolv hade jag bokat massage. Solen sken och vi åt lunch utomhus. Vi gick till gymmet och lyfte tungt. Åt middag och drack vin och från ingenstans fick jag ett sms av en vän som bar mig iväg på festligheter långt hemifrån. Där vaknade jag imorse, i ett kollektiv bland ljusslingor och sovsäckar och müsli och härliga människor. Precis vad jag behövde efter all struktur och alla måsten som präglat den senaste tiden… På väg hem stannade vi till vid en stuga mitt i en sommaridyll där vi badade näck och andades blomsterdoft. Och nu är det söndag kväll. Imorgon väntar ingen vanlig vardag, men däremot många nya utmaningar och äventyr. Jag möter dem nu med nya krafter!

DSC_0093Bananpannkakor har varit en väldigt återkommande favorit på mitt frukostbord, men allt eftersom jag börjat äta mer veganskt har jag försökt mig på alternativa recept utan ägg. Dessa är de bästa hittills! Jag lät mig inspireras av Vegorikets recept men gjorde om det lite efter egna preferenser. Dessa pannkakor är veganska, glutenfria och enkla att slänga ihop. Jag serverade dem med sötsyrlig fruktsallad och en ljuvlig jordnötskolasås… Mums!

DSC_0017Bananpannkakor (vegan, glutenfria)
2-4 portioner

2 mogna bananer
2,5 dl havregryn
1 dl bovetemjöl
en nypa havssalt
1 tsk bakpulver
3,5 dl mandelmjölk
1/2 msk fiberhusk

Gör så här:

Mixa samman alla ingredienser förutom fiberhusk med hjälp av en stavmixer. Vispa ner fiberhusk i smeten och låt svälla en stund. Värm lite kokosolja i en stekpanna och stek sedan gyllenbruna plättar på medelhög värme. Servera med härliga toppings så som t.ex. frukt, bär, nötsmör och kokosflingor.

DSC_0032Sötsyrlig fruktsallad gjord på mogen mango, tinade hallon, färska myntablad och limejuice. Önskar du en sötare smak, tillsätt lite agavesirap.

DSC_0041Jordnötskolasås

2 msk jordnötssmör
1-2 tsk yaconsirap
1,5 msk kokossocker
1/2 dl kokosmjölk

Gör så här:

Rör ihop alla ingredienser i en liten kastrull och låt smälta under omrörning på medelhög värme. Rör tills konsistensen blivit kola-aktig och tag kastrullen av plattan, det tar någon minut. Servera direkt! Yaconsirapen går att byta ut mot agavesirap och jordnötssmöret mot annat nötsmör.

DSC_0073

  • Dela

2 kommentarer

  1. Felicia says:

    Jag testade dina veganska bananpannkakor. Så gott! Jag åt dem med kokosflingor och skivad apelsin till.

    1. ninakaufmann says:

      Vad kul att höra! Mums, låter som en superkombo!

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.