Veganska chocolate chip cookies

Posted on

Veganska drömkakor! I helgen när jag hälsade på kära syster bakade jag dessa ljuvligheter och gjorde “misstaget” att lägga ut en bild i en vegangrupp på Facebook… En aning stressad blev jag när 100 kommentarer trillade in där alla var desperata efter receptet, haha! Hur som haver kommer det i alla fall här. Dessa kakor är veganska, glutenfria, proteinrika & sjukt goda! Dessutom rätt enkla att slänga ihop… Ett recept värt att vänta på, antar jag? Enjoy!

DSC_0177Veganska chocolate chip cookies
10-15 kakor

2 dl kikärtor, tetra
1-2 msk kokosolja
1 dl kikärtsspad
2 msk chiafrön
1-2 msk agavesirap
3-4 msk jordnötssmör, crunchy
1/2 tsk bakpulver
en nypa havssalt
2 dl havregryn
1-1,5 dl chokladchips

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Skölj kikärtorna och spara spadet. Mixa kikärtor med kokosolja till en jämn massa i en matberedare eller mixer. Vispa ihop kikärtsspad och chiafrön till en gélé-aktig konsistens och mixa ner i smeten. Tillsätt alla övriga ingredienser förutom chokladchipsen och mixa ordentligt. Rör ner chokladen och forma till 10-15 kakor som du plattar ut och lägger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ungefär en kvart. Låt svalna en stund innan servering. Håller bra i en plåtburk ett par dagar, om du mot förmodan skulle få några över. Hoppas det smakar!

Jag använde sockerfria och mjölkfria chokladknappar från Holland & Barret, men det funkar lika bra att använda bitar av mörk (vegansk) choklad!

DSC_0174

  • Dela

5 kommentarer

  1. Ellen says:

    Kan man använda honung ist för agavesirap? (Vet att det inte blir veganskt då) Älskar dina recept btw! :)

    1. ninakaufmann says:

      Absolut, det går lika bra! Tänk bara på att honung ger lite skarpare smak, så det behövs nog inte lika mycket :) Kram!

  2. Sandra says:

    Testade dessa! Jättegod smak men de blev heltigenom mjuka. Är det meningen? Jag blev lite snopen för jag hade föreställt mig att de skulle vara lite knapriga.

    1. ninakaufmann says:

      Det beror helt på hur länge du har dem i ugnen! Ju längre, desto knaprigare! :)

  3. Emma says:

    De där ser ju alldeles ljuvliga ut! Kikärtor i kakor är verkligen en smart idé!

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.