Veganska snickerskakor

Posted on

Fråga mig inte hur jag kan ha missat att publicera dessa skapelser! Gillar en jordnötssmör och choklad är dessa snickerskakor drömmen. Enkla att göra, helt veganska, boostade med näring och utan alla de där tillsatserna som vanlig snickers har. En sån där godsak du kan äta varje dag om du vill. Som det mesta jag bakar, smakar och publicerar. För varför inte göra en lite bättre version, när det går?

DSC_0274Jag gjorde i namnet av min catering en enorm sats av dessa snickerskakor som sedan såldes på Café Zappa i Falun och blev väldigt populära. Därav har jag inga måttsatser till receptet, men jag råder er att prova er fram, helt enkelt. Det är inte så mycket som kan gå fel! Så här går det till:

DSC_0169Lager 1: Mixa glutenfria havregryn, urkärnade dadlar, en sked kokosolja, rikligt med kakao och en nypa havssalt i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Tillsätt vatten vid behov för att du ska få en jämn massa. Klä en lagom stor form med plastfolie och bred ut chokladmassan i formen.

DSC_0178Lager 2: Blanda jordnötssmör med en stor sked kokosolja och lagom mycket agavesirap samt en nypa vaniljpulver i en kastrull. Sätt på värmen och låt smeten smälta ihop under omrörning. Bred ut jordnötssmeten över chokladlagret.

DSC_0190Topping: Strö över råa kakaonibs och riven kokos över jordnötslagret. Blanda ihop en chokladsås på kakao, agavesirap och smält kokosolja. Ringla såsen över kakan, täck med plast och ställ in i frysen i 2-3 timmar. Tag upp, skär i bitar och förvara i kylskåp. De går också bra att frysa in och tina senare.

DSC_0288Perfekta som dessert, snacks, mellanmål, återhämtning, godis, fika, frukost (ja, varför inte?) – när som helst du är sötsugen eller behöver lite extra energi! Dessa godbitar innehåller en hel massa härlig näring samtidigt som de får smaklökarna att jubla… Gott för både kropp och själ, med andra ord!

DSC_0339

  • Dela

1 kommentarer

  1. Karin Svärd says:

    Recept tack hur mycket av varje

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.