Veganskt proteinpulver

Posted on

Vad tänker ni när ni tänker proteinpulver? Jag är nog inte ensam om att snabbt koppla detta begrepp till fitness och enorma, smaksatta vassleburkar. Proteinpulver kan dock vara något helt annat, tro mig. Att boosta en smoothie eller grötskål med lite extra protein mättar bättre och gör att orken räcker längre – att musklerna dessutom blir glada är ju ett plus. Med strävan att äta veganskt kan det dock vara lite svårt att hitta goda, smidiga proteinpulver för sådana ändamål. Antingen smakar de jordigt eller har ett rätt lågt proteininnehåll i jämförelse med animaliska. Trodde jag. Tills jag hittade detta! Garden of Life-pulvret från Clearlife är det bästa jag provat. Otroligt gott och dessutom helt naturligt såväl som proteinrikt, tack vare ingredienser som ärtprotein, risprotein, amaranth och pumpafrön. Raw, ekologiskt och naturellt i smaken vilket gör det allsidigt. Jag blandar ner en sked i morgongröten och en skopa i smoothien efter träningen. Vem har sagt att det är svårt att få i sig protein som vegan? Ja, inte jag i alla fall.

Andra bra källor till vegetabiliskt protein: Bönor, linser, nötter, frön, quinoa, sojaprodukter, mörkgröna bladgrönsaker, havre, gröna ärtor, amaranth, spirulina, näringsjäst, jordnötssmör.

Favoritsmoothien just nu! Frysta blåbär, banan, en skopa naturligt Garden of Life-proteinpulver och växtmjölk. Proteinpulvret ger en superlen, god konsistens och gör smoothien tio gånger så mättande som en med enbart frukt. Pulvret finns i 568-grams-burkar och ni hittar dem här.

Inlägget innehåller sponsrade produkter, men ord och åsikter är mina.

1 kommentarer

  1. Robert Nilsson says:

    Garden of Life-pulvret från Clearlife har även jag provat och tycker också att det proteinpulvret är strålande!

    Över lag föredrar jag ärt/ris-proteinpulver framför de andra.

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.