Skip to content

Vietnamesiska vårrullar

Den ultimata sommarmaten ↑ Snabb, fräsch och smakrik. Med ett gäng rispapper i skafferiet har en alltid nära till en enkel och god måltid – men glöm inte tillbehören! Med jordnötssås, en skvätt soja, nötter, färsk koriander, edamame och tofu blir vårrullemiddagen komplett.

Vietnamesiska vårrullar: Koka upp rejält med vatten och häll upp i en skål. Riv en bit zucchini och några morötter fint. Blanda med en näve alfa alfa-groddar i en skål. Doppa ett rispapper i taget i det varma vattnet, lägg på en skärbräda, lägg på 1-2 grönsaker, vik in kanterna och rulla ihop.

Jordnötssås: Blanda 1 msk osötat jordnötssmör, 2 msk vatten, en nypa örtsalt och lite sambal oelek.

Stekt tofu: Skiva naturell tofu, stek i kokosolja och soja. Toppa med hampafrön och chiliflingor.

Edamamebönor: Woka tinade edamamebönor ett par minuter i en sked kokosolja. Krydda med örtsalt och en nypa chiliflingor. Cashewnötter: Rosta nötterna ett par minuter i en torr panna.

Servera vårrullarna med jordnötssås, soja, edamame, tofu, cashewnötter, koriander & salladslök!

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *