Vykort från Ubud

Posted on

På Bali förlöper dagarna i välbehövt lugna mönster. Om morgnarna äter vi frukost på terassen med utsikt över risfälten, om dagarna gör jag oftast något av följande: läser (för tillfället Ett litet liv), promenerar till stan (där jag går på massage eller äter acaibowl, ofta båda), svalkar mig i poolen (i ösregn eller supersolsken). Det är monsunsäsong här nu, så det är omöjligt att förutspå vädret. Det händer att det kommer plötsliga skyfall och en blir genomblöt på ett par sekunder. Andra stunder värmer solen stenplattorna på uteplatsen så att det bränns att gå på dem.

Vi äter ris med grönsaker och tempeh till frukost varenda dag. Och färsk frukt, förstås.

Första dagarna vi var här regnade det mycket.

Jag läste Spådomen av Agneta Pleijel. Tyckte mycket om den.

Dessa tycker jag också väldigt väldigt mycket om!

Pappa.

Mamma.

Syster och sambo to be!


I Ubud, orten där vi bor, kryllar det av veganska restauranger och hippa gröna hak. Dröm!

Om kvällarna tänder vi ljus och spelar kort eller quiz och äter middag i huset vi hyrt. Oftast lagar vi maten på gasspisen, men här beställde vi drömmiga rätter från en restaurang i stan. Shitakebiffar med cashewkräm och veganska brownies och rawfoodpizza och så vidare.

En kväll var jag och mamma på ett 2,5 timmars yinyoga-pass. Runt lokalen syntes bara regnskog och medan vi låg i positionerna länge och andades föll mörkret utanför. I taket kröp små ödlor och runt i rummet cirkulerade en liten katt som bet yogadeltagarna i händerna :’)

Julaftonen kom och gick och var en fin dag, likväl som de andra. Vi gjorde inget stort julbestyr i år, men till kvällen mötte vi släkt som av en ren slump bokat en resa till just Ubud samtidigt som vi. Hur osannolikt är inte det? Vi åt vegansk sjurättersmiddag och hade en mycket trevlig kväll.

Nu har vi varit här i precis en vecka. En ytterligare återstår! Planen för denna tid är att läsa klart denna bok ↑, göra en ordentligt plan för hur jag ska få tag på all kurslitteratur jag behöver inför kursstarten, sammanställa en årsresumé till bloggen, passa på att gå på massage, upptäcka några nya gator, skriva sådant som jag vill få skrivet och äta så många sådana här som jag hinner innan det är dags att lämna Bali:

Drömmigaste acaibowlen någonsin! Med jordgubbar, banan, granola, kokogrädde, brownie, jordnötssmör och kokospralin. Det skulle inte förvåna mig om det blir en sådan till lunch denna olidligt varma torsdag.

Ha det så bra så hörs vi snart igen!

 • Dela

4 kommentarer

 1. Linnea says:

  Ser helt MAGISKT ut! Är väldigt nära att boka in två veckor till Bali i feb/mars, hoppas man klarar sig på två veckor för kan tyvärr ej vara borta längre.. Har du varit där tidigare, hur länge är ni där nu? Hur är priserna i Ubud?
  Tack för en fantastisk och inspirerande blogg!

  1. ninakaufmann says:

   Hej Linnea! Vad kul att du kanske ska hit, det rekommenderar jag verkligen! Jag är här första gången och stannar lite mer än två veckor, det räcker absolut för att hinna både upptäcka och ta det lugnt! Vi bor i Ubud nästan hela vistelsen, men tiden skulle räcka till att resa runt också, om en önskar det. Ubud är väldigt prisvärt, även om vissa ställen förstås är turistanpassade och således dyrare. Mat på enkla hak kan kosta runt 15 kronor för en rätt, på de lite hippare ställena 50-60. Alltså i jämförelse billigt oavsett :) Tack för fina ord och hoppas att resan blir av! Kram!

   1. Linnea says:

    Tack snälla för svar! :) Låter helt fantastiskt, hoppas också jag kommer iväg nu! Det är ju regnsäsong nu och även du jag planerar att åka, men som jag förstått det regnar det oftast inte hela dagarna utan mer skurar men i övrigt sol? Hur har du upplevt det hittills? (vädermässigt)

    Fortsätt njuta av semestern och GOTT NYTT ÅR!

    1. ninakaufmann says:

     Hej igen! Ja, precis, det regnar oftast någon gång varje dag, men det är faktiskt mest skönt när det är så varmt (och det finns ju en anledning varför landskapet är så grönt)! Oftast håller det bara i sig en stund och sen är det soligt igen. Skulle alltså absolut inte låta mig hindras att åka pga. vädret! Tusen tack och detsamma till dig! Kram :)

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.