Yogakväll & citrusbollar

Posted on

Onsdagen avslutades med en riktig yogakväll. Jag och mamma möttes på gymmet efter en lång dag och åt middag för att sedan gå på två härliga yogapass, power yoga följt av yin yoga. Eller rättare sagt; jag gick på passen, mamma ledde dem. Ett ultimat avslut på en kväll mitt i veckan. Önskar jag gav mig själv det oftare… Tre timmar av djupa andetag, kroppsmedvetenhet, tystnad och mjuka rörelser gör gott ända ut i tåspetsarna. Underbart!

DSC_0172En annan sak som gör mig gott? Jo, härligt fika! Dessa rawbollar med citronskal och kokos är ljuvligt goda och ger massor av naturlig energi!

DSC_0131Raw citrusbollar med kokos
ungefär 10 stycken

8-10 mjuka dadlar
2 dl riven kokos
1 dl mandelmjöl
1 citron, skal och saft
1 msk kokosolja
2 msk agavesirap
en nypa vanilj
lite himalaysalt

Gör så här:

Riv citronskal och pressa ut saften. Spara lite av citronskalet till garnering. Kärna ur dadlarna. Mixa dadlar, kokos, mandelmjöl, citronsaft, citronskal och kokosolja i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer till en jämn massa. Smaka av med agavesirap, vanilj och himalaysalt. Är massan för fuktig, tillsätt mer mandelmjöl. Forma till bollar och rulla i kokos. Kyl någon timme innan servering. Toppa med citronskal & njut! Förvara i kylskåp.

DSC_0160Annat gott raw-fika ur arkivet:

Påskbakelser med citrus & kokosgrädde
Grönkålssmoothie & rödbetsbollar 
De enklaste chokladbollarna
“Pepparkakor” med krämig fyllning
Gröna superbollar med pumpafrö
Chokladtarteletter med röda vinbär

DSC_0136

  • Dela

1 kommentarer

  1. Caroline Kempe says:

    Gud så härligt det låter. Jag känner att det är precis vad jag ska göra ikväll. Yoga är helt fantastiskt som ger så otroligt mycket tillbaka!
    Bollarna ser också helt galet goda ut. De måste jag testa någon gång snart! :)

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.