Zucchinipuckar med sötpotatispuré & cashew

Posted on

Det är säsong för många frukter och bär just nu, men inte att glömma även för massor av härliga grönsaker! En grönsak jag blir extra glad av i början av hösten är närodlade zucchinis! De som skördas i trakterna denna tid på året är enorma jämfört med de importerade i affären – dessutom smakar de mer. Zucchini är dessutom en otroligt mångsidig grönsak! Den kan serveras som grönsaksspaghetti, hyvlad i sallad, ugnsrostad, i wok, i bröd, råriven, på pizza, till raw-tapas, som plattor i den gröna lasagnen, riven i gröten eller som här – omvandlad till simpla, goda, veganska zucchinipuckar:

DSC_0198Små zucchinipuckar
4 portioner

1 medelstor zucchini
1 paket kikärtor, tetra
2 msk tahini
2-3 msk olivolja
1/2 dl cashewnötter
1 msk fiberhusk
örter, salt, peppar

Gör så här:

Finriv zucchinin, gärna med hjälp av en matberedare. Tillsätt avrunna kikärtor, tahini, olivolja och cashewnötter. Mixa till en formbar massa men låt gärna cashewbitar bestå för mer tuggmotstånd. Blanda ner fiberhusk och krydda med örter, salt och peppar. Låt massan stå ett par minuter och forma sedan små bollar. Platta till bollarna och stek i olivolja tills “puckarna” fått färg.

DSC_0209Morots- & sötpotatispuré: Koka sköljd, skalad och delad sötpotatis samt morot i saltat vatten tills rotsakerna mjuknat. Häll av vattnet och mixa med en skvätt kokosmjölk, lite olivolja och en nypa örtsalt till en krämig puré. Smaka av och servera direkt!

DSC_0223Bön- & tomatsallad: Blanda avrunna och sköljda blandade bönor med delade småtomater, gröna blad, lite tamari-soja, olivolja och örtsalt.

DSC_0200Servera zucchinipuckarna med bönsalladen, purén, torrostade hela cashewnötter, krämig balsamvinäger och färsk timjan. Hoppas det smakar!

DSC_0225

  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.