Spenat-guacamole till middagen

Posted on

En av mina senaste middagar. Jag gjorde ugnsbakad pumpa med morot, rödlök och quornfärs i ugnen, serverat med bulgur och något nytt: spenat-guacamole. Det blev riktigt gott, var superenkelt och nu ska jag helt klart prova att göra andra former av avokadoröror med annat än det klassiska. Olika former av pesto vill jag också testa. Spenat-pesto med pinjenötter kanske vore något..? Det är det som är så roligt med matlagning – kombinationerna man kan prova tar aldrig slut!
 
 
Enkel spenat-guacamole:

2 mogna avokados
2 nävar babyspenat
En skvätt olivolja
Kryddor
 
Mixa allt med stavmixer till en jämn, krämig konsistens.
 
Plåt med pumpa:

1/2 butternut-pumpa
1/2 rödlök
2-3 morötter
2-3 dl quornfärs
Olivolja
Kikoman soja
Kryddor
 
Skala pumpa och skär i medelstora bitar. Skär morötter i bitar och hacka rödlök. Sprid ut allt på en bakplåtspapperklädd plåt och strö över fryst quornfärs. Ringla över soja och olivolja. Smaka av med kryddor och ställ in i en 200° varm ugn i ungefär en halvtimma. 
 
  • Dela

0 kommentarer

  1. Citroncest – matblogg från Italien says:

    Gud så gott med spenat-guacamole!

    Jag brukar också mixa och trixa med olika ingredienser i till exempel pesto. Ett tips för att göra det billigare är att använda solroskärnor istället för pinjenötter. Supersmarrigt det också!

  2. Joe says:

    Bra tips! De ska jag prova :)

  3. Sofia says:

    Ser gott ut :-)

  4. Suzette – Ecolivia says:

    Håller med dig, det tar aldrig slut. Man kan testa så mycket olika saker. Det är så roligt med mat!

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.